Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo 146 TS - масла, филтри, ремъци

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa Romeo 146 TS - масла, филтри, ремъци

Здравейте,

от няколко дни съм горд собственик на Alfa Romeo 146 TS 2000 г. газов инжекцион. Колата е на 130 000 км. Бихте ли ме посъветвали точно какви консумативи са подходящи за този модел, като ми посочите препоръчителния и най-евтиния вариант Какво е наложително да се смени по принцип веднага за да нямам неприятности още първите дни.

Благодаря предварително за всички препоръки!
    Alfa Romeo 146 1.4 T.SPARK 2000

Пусни търсачката! Има хиляда такива теми!
    sigpic33201
    930 Quattroporte

Comment

Re: Alfa Romeo 146 TS - масла, филтри, ремъци

Първоначално публикувано от marti
      Здравейте,

от няколко дни съм горд собственик на Alfa Romeo 146 TS 2000 г. газов инжекцион. Колата е на 130 000 км. Бихте ли ме посъветвали точно какви консумативи са подходящи за този модел, като ми посочите препоръчителния и най-евтиния вариант Какво е наложително да се смени по принцип веднага за да нямам неприятности още първите дни.

Благодаря предварително за всички препоръки!
      Еми задължително сменяш ангренажния ремък, обтяжна и паразитна ролки, въздушен и маслен филтър, филтър на климатроника, маслото и това е само НАЙ-ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО. Колкото да не направиш голяма беля. Виж си спирачните маркучи, дисковете, вариатора и мнооооого други работи на второ четене вече. Ако имаш възможност, не слагай евтинии. Ще ти излязат през носа после. Залагай на ремък Gates, ролки SKF и Breda, другите работи са по каталог и там не можеш много да сбъркаш. И пак ако имаш възможност, отивай във фирмения сервиз. Щото дават и гаранции за пробег. Иначе си е скъпичко там.
      А я ми кажи къде ти е бутилката и колко литра е, че и аз искам да минавам на газ, ма се чудя нещо... Имаш ли лесен достъп до резервната гума като си с бутилка в багажника?
      ALFA ROMEO 146 1.6 TS 16V 1998
      ПЛОВДИВ

Comment

Благодаря ти, hollyman_R, за отговора!

Моето газово е фабрично. Колата така е внесена. В един сервиз ми казаха, че само 2- 3 коли са виждали с такъв инжекцион в България. Бутилката е дълга и тънка и е дори скрита на пръв поглед. Разположена е зад задната седалка. Багажникът е напълно свободен от нея и няма проблем за резервната гума. Бебешка количка или голяма пътна чанта се събират без проблем.

А има ли някъде документации за нашите коли, нещо което хем да дава техническа информация, хем чрез схеми и картинки да показва кое къде е и защо е?

Comment

http://www.data.bg/f.php?fid=10613118
          sigpic33201
          930 Quattroporte

Comment

Първоначално публикувано от marti
            Благодаря ти, hollyman_R, за отговора!

Моето газово е фабрично. Колата така е внесена. В един сервиз ми казаха, че само 2- 3 коли са виждали с такъв инжекцион в България. Бутилката е дълга и тънка и е дори скрита на пръв поглед. Разположена е зад задната седалка. Багажникът е напълно свободен от нея и няма проблем за резервната гума. Бебешка количка или голяма пътна чанта се събират без проблем.

А има ли някъде документации за нашите коли, нещо което хем да дава техническа информация, хем чрез схеми и картинки да показва кое къде е и защо е?
            Има, разбира се... Във фабричната книжка /върви си заедно с колата/ си има схеми, картинки и упътвания за всичко, което можеш да се сетиш да питаш. Само че има един проблем: тъпите жабари са написали книжката САМО на италиански. За тях други световни езици не съществуват. Така че, ще трябва да се оправяш по инстинкт)))
            Успех!
            П.С. Ако можеш да ми щракнеш бутилката как е разположена точно и какво представлява, мнооооооооого ще съм ти задължен.
            ALFA ROMEO 146 1.6 TS 16V 1998
            ПЛОВДИВ

Comment

Стана ви ясно, че такава книжка нямам.
              Благодаря на BaiJedi за линка. Не можах да дръпна файла, но намерих книгата на английски под формата на CD, т.е. на огромно количество pdf- файлове. И сега ще падне голямо разглеждане.

hollyman, ще ти направя снимка, но няма да стане веднага, че ми е малко проблемно. Ще ти пиша пак.

Comment

Working...
              X